måndag 14 januari 2013

2012 gav mindre mjölk men korna mådde utmärkt

  
Det är lätt att ryckas med i jakten på ”lågprismjölk” genom högre insatser av soja och spannmål och fler mjölkningstillfällen med färre djurskötare. Möjligheten finns, men mår den biologiska kon bra av detta? Tveksamt och Wapnö väljer därför att även 2013 avstå en 20- 30 % högre produktion till förmån för djurens hälsa och produkternas smak. Vad hjälper det om LRF framhåller Sveriges stränga djurskyddslag, om vi stressar korna? Vi vet att stress ger sämre smak på bl.a. kött och vi vill att konsumenten skall njuta av Wapnös produkter. Vi fortsätter även om vi vet att företagsmässigt hade vi kunnat nå lägre pris per liter om vi drev på produktionen för att sänka kostnaderna. Vi tror på att det på sikt kommer att vara smaken och omsorgen om djuren som avgör vår totala smakupplevelse.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar