torsdag 22 augusti 2013

Märkningsregler och varumärket Sverige

Stackars tjänstmän på kommuners Miljö o hälsokontor, som skall kontrollera och ange vad som är rätt eller fel på produkters märkning. Om man åker runt i landets kommuner så råder fri märkning på samma produkt och produktionssätt. Scan "gårdsleverpastej" har säkert en omfattande felmärkning för deras konsumentupplysning kan inte delge att leverpastejen har med gården att göra. Jo en sa att de hade kryddat tillsamman men huvudingrediensen kunde man inte säga att den kom från gården med mjölkbord. Tänk om gården inte lämnar sina svin till Scan. Jag gillar olikheter och förstår att kommuner tolkar det olika och varför skulle en liten köttproducent vilja ha ursprungslandet Sverige på paketet då det varumärket är inte bättre än den sämsta kommun och just nu gäller Helsingborg. I vart fall ett företag i Helsingborg.

måndag 12 augusti 2013

Apropå all reklam om mat på restaurang

Wapnö har inget hemmagjort utan vi gör det HÄR.

måndag 8 juli 2013

Syrad Nötkorv lite mer än korv.

Syrad Nötkorv, en korv syrad med kärnmjölk som smakar lite mer. En korv syrad under lite längre tid då kärnmjölk inte är naturlig och inte har den kraft som konstgjord syra har. Kärnat Smör, kärnmjölk och syrad nötkorv har ett förhållande för Wapnö kök på Wapnö gård. Ett förhållande som smakar lite mer än vanlig korv.

torsdag 4 juli 2013

Wapnö restaurang har eget av det mesta.

Wapnö restaurang och dess kök har det mesta. Vilket kök kan säga att de har eget kött,mjöl,ost, mjölk, grönsaker, kärnmjölkssyrad korv och mycket mer. Stockholm krogen får nöja sig med att köpa ogräs som växer just utanför Wapnö köksdörr men i Stockholms grytan blir det en raritet. Så blir det när man tar det naturliga för naturligt så naturligt att det inte blir en story.

tisdag 2 juli 2013

Jens Holm vad kan han

Jens Holm V uttalar sig om vad vi skall äta. Han vet inte något om Wapnö Miljökött för då hade han inte varit så ytlig och generell. Han utgår troligen i sin dömning helt ifrån annat kött än Wapnö Miljökött. Halland och Wapnö har utmärkta förhållande att ta hand om regn och det som inte enkelmagade likt människan kan ta hand om. Varför skall vi importera 50 % av det vi äter och sedan skicka ut slammet på våra åkrar ?

Oj, vad kogödsel puttrar

Kogödsel fungerar utmärkt i biogasanläggningen. Långt mer energi än vad man tror.

torsdag 6 juni 2013

Enbart koskit kan visst bli energi till en gasmotor.

Koskit ger mer energi än vad många tror. Wapnö biogas har fått en fantastisk start och skiten ger rikligt med energi. Nu har vi köpt en biogasanläggning anpassad för koskit.Koskit som inte innehåller onödigt med vatten, inga kemikalier från disk och tvätt och ingen onödig antibiotika till djuren som följer med gödseln och kan hämma gasproduktionen. Förnyelsebar energi inom Härproducerat ett hållbart, långsiktigt koncept.

tisdag 4 juni 2013

Svenskt smör blir danskt

Nu har de sålt Svenskt smör till Danmark men vad gör det när det finns Wapnö smör.

onsdag 1 maj 2013

Wapnö Nötkorv tog slut

1 maj kommer tusentals besökare till Wapnö för att njuta av öppenheten och följa korna till bete. Wapnö kunde i år ge besökarna möjlighet att grilla korv, en korv på nötkött från Wapnö. Uppskattad korv tog slut.

torsdag 25 april 2013

Vilka mjölkprodukter har arbetskostnad enligt kollekticav

Är det en fördel för en produkt om den är framtagen efter svenska kollektivavtal ? En fråga man kan ställa sig varje dag. Kanske är Wapnö ur tiden då det mjölkas med löner enligt kollektivavtal. VIsst finns det ett hopp att alla som är med i kommunal dricker Wapnö mjölk och så även transport.