söndag 17 juni 2012

Matskribent behövs med inriktning landsbygdsmat.



Efter att läst om Lyxkrogen Frantzen/ Lindeberg strävan att få ytterligare en ”Guide Michelin” stjärna blir man riktigt stolt över Wapnös kockar. Tänk att ha sponsorer med kapital för en stjärna som leder till mindre matsalsplatser och fler kockar. Elva kockar till sjutton platser. Inget jag vågar tala högt om i vår egen restaurang för där gäller två kockar till tvåhundrafemtio platser. Snöpligt för lyxkrogen är att den inte har en möjlighet att uppnå det Wapnö kan. Krog med eget kött, egen mjölk, egen fil, eget smör, egen yoghurt, egen ost, eget trädgårdsland med grönsaker, egen svamp, egna maskroser, egna nässlor, egna syrener ja listan blir oändligt lång med allt som krogen rår över. Lyxkrogen med sina stjärnor har oändligt långt kvar för att uppnå vad krogen på landet kan. Landsbygden måste framhålla sin yrkestolthet för att få mer besök. Yrkesstoltheten kan matskribent framhålla men då måste den komma ur storstaden och syndromet lyxkrog som numera gör till affär av att göra allt från grunden vilket är naturligt för en krog på landsbygden som fortfarande har en anda av självhushåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar