måndag 8 februari 2010

Katastrof att vi diskuterar hur vi ska äta gammal mat!

På radion idag, tror det var på P4 eller radio Rix, fick vi höra hur vi ska lära oss att handskas med, och äta, gammal mat.

Det är katastrof. Vi behöver komma närmre producenten. Jag vill ha ursprungssmaken i den äkta råvaran som inte blivit smakförändrad på grund av konserveringsmedel eller liknande.
Mat är viktigt för oss på Wapnö. Därför tycker vi mycket och ofta om mat. Och då menar jag inte gammal mat som till exempel den mögliga ostmackan som ligger på sophögen, utan gammal utifrån inköp, konserveringsmedel och avstånd till producent. Som konsument köper vi redan gammal mat i butik och ställer den längst in i kylskåpet för att den äldre maten, som redan står i kylen, ska ätas upp först.

1 kommentar:

  1. Är det nån typ av mat som blir smakförändrad så är det mjölk och mejerivaror.

    Jobba för att kunden ska få köpa opastöriserad mjölk i handeln!

    SvaraRadera