torsdag 14 mars 2013

Tack, för att hästköttet dök upp.



Tack vare hästköttet så har många företag blivit tvungna att krypa fram från sin lya och delge att de köper från företag som de inte har de minsta kontroll över eller insyn i. Hästköttet har visat hur okunniga företagens inköpare är. Inköpare helt utan förmågan att bedöma rimligheten mellan tummen och pekfingeret.
Utsatta företag visar hur förträffliga de är på sina hemsidor. Dafgårds hemsida blir nästa skämtsam  då hemsidan visar Dafgårds långa tradition av slakt och kött.
Hästkött kan man köpa i forna öst för 5-10 kr kilo och nöt 30-40 kr per kilo men den skillnaden känner inte inköpare trots företagens erfarenhet i generationer av kött. Det är kanske så att kött i köttprodukter påverkar konsumentpriset så lite och blir försumbart och ommöjligt att ha en känsla om vilket nog var på Island för där fanns inget kött i  köttprodukt. Ganska snopet för detta företag att inte DNA tekniken kunde finna kött i en köttprodukt.

En konsument som köper en pryl på annons bör nog ha en förmåga att bedöma rimligheten i priset för att bedöma om säljaren  kommit över prylen på ett lagligt sätt. Den bedömningen behöver inte en inköpare ha. Ganska märkligt eller är inköpare så okunniga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar