fredag 26 mars 2010

Lägg ned organisationen för 17000 djurbönder i Sverige

I ATL:s artikel: Ramel ny ordförande för djurbönderna (25 mars 2010) kan vi bland annat läsa om organisationens namnbyte och att den nya verksamhetens riktning är krediter och omvärldsbevakning.

Tänk att Sveriges Djurbönder har fått en nygammal organisation som skall få de oeniga bönderna att gå i samma riktning. Gamla Swedish Meats ska uppnå detta genom krediter och omvärldsbevakning.
Tar man inte jobben från LRF och banker?

Jag är enig med de oeniga, lägg ned!

torsdag 11 mars 2010

Härliga rätt[igheter]!

Läste artikeln "Nyttiga rätter en rättighet för barn" i Hallandsposten i förrgår (9 mars).
Det är härligt att se att Allebarnsrätten jobbar för att barn ska ha bra mat att äta.

Allebarnsrätten...Den måste ju härstamma från Wapnö AlleMansRätter!

tisdag 9 mars 2010

Skräms min personal av "vargen"?

Nej, nu är det inte vargen det gäller utan den yttre press som myndighetspersoner, och jag som företagsledare skapar för mina anställda. Jag började fundera efter att jag läst en debattartikel i Land Lantbruk (nr 10, 5 mars) om tillsynsmyndighetens arbetssätt med två personer vid varje tillsyn.

Hit till Wapnö är de alltid välkomna, men det jag funderar på är vad jag utsätter mina ansvariga för när de ensamma skall gå runt med flera myndighetspersoner. Personer som helt plötsligt vid oanmält besök står på gården och väntar.

Vid en inspektion i vår restaurangverksamhet kom en person från Socialförvaltningen, en från Skatteverket och en från Miljö- och hälsoskyddskontoret. Dessa tre personer fick min köksmästare ensam ta emot mitt i lunchrusningen.

En morgon klockan åtta stod en stadsinspektör och en länsveterinär utanför dörren. Dessa två fick vår mejerist ta hand om även om det dagliga arbetet stressade honom för mjölken skulle ut.

Och hur många gånger har inte ladugårdsförmannen tagit emot två personer för tillsynsbesök? Ja, inte minst kan tillsynspersonernas titlar förskräcka. Dessutom ska mina anställda stå ansvariga inför mig och företaget att inget skall vara fel.

Är anledningen till att tillsynsmyndigheten är flera vid besöket för att säkerhetsställa bevis eller ge dem trygghet bör jag rimligen ge min personal samma rättighet.

Hur hanterar man detta?

fredag 5 mars 2010

Stolt Matlandetambassadör för Halland

I förra veckan träffade jag jordbruksminister Eskil Erlandsson där jag vid en ceremoni i Rosenbad blev officiellt utnämnd till Hallands Matlandetambassadör.

I linje med Wapnös egen turism- och restaurangverksamhet med bra naturlig mat är det härligt att vara med och utveckla Sverige som matland!