tisdag 9 mars 2010

Skräms min personal av "vargen"?

Nej, nu är det inte vargen det gäller utan den yttre press som myndighetspersoner, och jag som företagsledare skapar för mina anställda. Jag började fundera efter att jag läst en debattartikel i Land Lantbruk (nr 10, 5 mars) om tillsynsmyndighetens arbetssätt med två personer vid varje tillsyn.

Hit till Wapnö är de alltid välkomna, men det jag funderar på är vad jag utsätter mina ansvariga för när de ensamma skall gå runt med flera myndighetspersoner. Personer som helt plötsligt vid oanmält besök står på gården och väntar.

Vid en inspektion i vår restaurangverksamhet kom en person från Socialförvaltningen, en från Skatteverket och en från Miljö- och hälsoskyddskontoret. Dessa tre personer fick min köksmästare ensam ta emot mitt i lunchrusningen.

En morgon klockan åtta stod en stadsinspektör och en länsveterinär utanför dörren. Dessa två fick vår mejerist ta hand om även om det dagliga arbetet stressade honom för mjölken skulle ut.

Och hur många gånger har inte ladugårdsförmannen tagit emot två personer för tillsynsbesök? Ja, inte minst kan tillsynspersonernas titlar förskräcka. Dessutom ska mina anställda stå ansvariga inför mig och företaget att inget skall vara fel.

Är anledningen till att tillsynsmyndigheten är flera vid besöket för att säkerhetsställa bevis eller ge dem trygghet bör jag rimligen ge min personal samma rättighet.

Hur hanterar man detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar